Før du køber hvalp

Før du køber hund skal du gøre dig nogle overvejelser. Dansk Kennel Klub har skrevet om det på deres hjemmeside som du kan tilgå på linket herunder.

Dkk.dk

Vilkår

Hvis du er blevet skrevet op på min venteliste vil du have mulighed for at ønske han eller tæve eller underordnet.  Når hvalpene er født og jeg kender antallet og kønsfordelingen,  ringer jeg rundt til jer alle og fortæller om du/ I er blevet den heldige og om I stadig er interesseret i en hvalp.  jeg opretter en privat FB gruppe som jeg lægger billeder og film af de første uger op I. Her kan I også stille alle de spørgsmål som I har til det at have hvalp.  Der er garanteret mange der har de samme spørgsmål og det er et fint forum for jer når i har fået hvalpen hjem.  Når I kommer på det første besøg når hvalpen er 3 uger lægger i et depositum på kr. 4000.- ud af de 14.000 som hvalpen koster,  så er I sikre på handlen. Hvis der skulle ske det forfærdelige, at en af hvalpene går hen og dør får I selvfølgelig pengene tilbage og jeg vil gøre alt for at hjælpe jer med at finde en anden hvalp.  Hvis I trækker jer efter hvalpen er 6 uger. beholder jeg depositummet.

Opfostring af hvalpe.
Stor er forventningens glæde når vores hvalpe ser dagens lys for første gang, og lige stor er glæden når I får jeres lille hvalp med hjem.
For at det skal blive en succes har vi forberedt hvalpen bedst muligt og de er derfor en del af familien fra første dag.

Tæven føder og opholder sig i en hvalpekasse, der er placeret centralt i huset, men afskærmet så hun får den ro hun har brug for uden at blive isoleret fra familien. Når hvalpene får øjne og kan høre ved 2-3 ugers alderen vænner vi dem til lyden af støvsugeren, vaskemaskinen, gryder, og andre dagligdags lyde.  Desuden afspiller vi Dansk-kennel klubs lyd-CD med fyrværkeri, babygråd, køer etc.  Der er endnu  ingen af kennel Danagolds hvalpe der har været bange for fyrværkeri når de er kommet igennem deres første nytårs aften. Nu starter den egentlige prægning af hvalpene- når de skal have hvalpemad kalder vi dem til os med et hjemkalds signal så det sidder fast når de kommer ud til deres nye familier.
Ved 3 uger lukker vi også huset op for besøgende. Hvalpene stifter bekendtskab med børn, voksne og husets andre hunde, og vi lægger forskelligt legetøj og aktivitetsting ind i  deres kravlegård. 

Når hvalpene kommer op på benene  begynder den første renlighedstræning på aviser adskilt fra deres soveområde.  Når de bliver ældre kommer de ud og lege i haven. Her får de udfordret lugtesans, balance og de føler sig meget hurtigt hjemme i hele haven.

Besøg

For at jeg i samarbejde med jer kan udvælge den bedst egnede hvalp til jer, er det et krav at i kommer jævnligt at besøger den. Jeg forventer besøg når hvalpene er 3 uger, 5 uger- 7 uger og aflevering 8 uger.  Jeg gør et stort arbejde i at lære både jer og hvalpenes personlighed at kende, så vi får det bedste match, det er jo et familiemedlem som skal følge jer de næste mange år. Derfor er der heller ikke åbent hus med alle hvalpekøbere på en gang. Vi aftaler en tid, hvor I får en 1times besøg med hvalpen og mig.  Her snakker vi om, hvad der skal forberedes til hvalpen kommer, træning, anskaffelser etc.  På den måde får vi ro til snak og I får lejlighed til at lære hvalpene at kende og vigtigst af alt: Det hele foregår stille og roligt så vi ikke stresser tæven eller hvalpene.

Hvalpene bliver chippet, dyrlægekontrolleret og vaccineret før de kommer herfra.  De har selvfølgelig DKK stamtavle og er solgt på en DKK salgskontrakt så det giver mest tryghed for os begge.  Jeg har desuden den aftale med Dyrekassen Danmark at I kan få en gratis ansvars- og sygeforsikring med til hvalpen som gælder i 30 dage efter afleveringen ved 8-10 uger.   Når hvalpene er 10-12 uger får i tilbudt hvalpetræning hos mig  6 gange som er inkluderet i købet. Hvis der er interesse for det fortsætter træningen.   Selvfølgelig er telefonen åben for råd og vejledning i det omfang I har brug for det, og jeg er ALTID meget interesseret i at høre hvordan det går med jeres hvalp/ hund.    Du er altid velkommen til at kontakte mig på mail :  danagold05@gmail.com  eller telefon 20353471.
se også artiklen fra Dansk Kennel Klub.

før du køber hvalp