Om os

Jeg hedder Pia og er gift med Per. Vi har boet i Lynge i 36 år og det er her vi har vores hjem, hunde og lejlighedsvis hvalpe.  Vores 2 børn er voksne nu og flyttet hjemmefra, men vi har 2 dejligt børnebørn på 9 og 5 år. Jeg har haft hundehold siden 1997.  Jeg har løbende uddannet mig igennem Dansk Kennel Klub og har både opdrætter og hundeholderuddannelsen.  Derudover har jeg træneruddannelse  i Dansk Kennel Klub og i Dansk Retriever Klub og er autoriseret brugsprøvedommer.  I min fritid træner jeg både mine egne hunde og har træningshold i Dansk Retriever Klub.


Freja med hvalp

Vores første hund var Freja som var af jagt- og udstillingslinjer, Freja var købt som familie hund og min tanke var bare at gå til lidt begynder træning med hende.  Den kennel jeg købte hende fra trænede os i starten og efterhånden fik jeg blod på tanden og gik videre med træningen, da jeg kunne mærke at både Freja og jeg nød træningen og samarbejdet.  Freja endte hurtigt i vinderklasse og vi fik præmier både på markprøver og på jagter.

Fenja i grusgraven

Fenja, vores næste hund fik vi i 2000.  Sungold Fancy Fenja er af skotske jagtlinjer kombineret med danske jagt- og eksteriørlinjer, hun var en fantastisk hund der altid var villig til at please sin fører.  Fenja blev over 15 år.

Saga med hvalpe

Fra Fenja har vi Saga. Danagolds Saga er ligesom sin mor fuld at livslyst og vil gøre alt for at gøre os tilpas.  Saga elsker vand og at hente dummyer eller fugle på markprøver.  Ligesom Fenja er hun en rigtig kælegris og elsker at nusse og ligge afslappet ved vores fødder.

Frigg

Efter Saga beholdt vi en tæve Danagolds Fancy Frigg.  Frigg var født 2013 og varen utrolig lærenem hund. Hun vandt meget hurtigt 1.præmier på markprøver og working test og bestod midt i sin første løbetid kvalifikationsprøven hvor der både er eksteriør og markprøvedel.

Danagolds Keep working LUCKY

Vores hanhund i huset hedder Lucky og er Friggs søn fra 2.kuld.  Han er den største kælepotte og samtidig en rigtig dygtig markprøve og jagthund. Han blev 1.vinder på officiel Wt i 2020.

Sidste skud på tævelinjerne er Danagolds Bee Good Idun.

Det yngste skud på stammen er Idun som er født i 2019 af Frigg og Banjo, Hun er en meget lærenem og dygtig apporterende pige som jeg forventer at bruge til fremtidig avl. Hun har haft 1 kuld hvalpe i 2022 som både ser godt ud og elsker at arbejde. Idun er en meget omsorgsfuld mor.  Hun er altid klar når snoren eller dummyerne eller jagttøjet findes frem.  Hun har en god tænd/ sluk knap. Forstået på den måde, at hun er rolig om omgængelig indendørs og aktiv når det kræves udendørs.  Hun har en god næse og er utrættelig i at søge efter udlagte ting i mark og skov. Det kan være apporter eller anskudte ænder.  Hun har et blødt og roligt greb om fugle og kommer straks med dem.  Hun er meget lærenem og vil rigtig være op af os hele dagen.

Vi glæder os til at byde Iduns hvalpe velkommen ult. Juni.