Hvalpe

HVALPE 2024

Idun er parret med Manse og vi håber på hvalpe ca.24.juni. De er klar til deres nye hjem ca. 19 -20.august når de er 8 uger.
Jeg har valgt Sungold My Magic Manse som far til Iduns Hvalpe. Manse’s avlslinjer, sundhed og meritter supplerer Iduns fint og så er han en rigtig lækker fyr.

Stambogsnr DK07709/2020 Sungold My Magic Manse
sundhed HD: AA, AD: 0, OCD : Fri øjenlyst nov.2023 uden anmærkning
Gentest PRA1: fri, PRA2: fri, PRCD: fri, Ict. Bærer
Meritter: brugsprøve best. kvalifikationsprøve best. begynderkl. 1.pr,
Åben kl. 2pr. , DRK Novice Cold Game Test exc.

Stambogs nr. DK o5439/2019 Danagolds Be Good Idun
Sundhed HD: AA, AD:1, OCD: Fri, øjenlyst nov. 2023 uden anmærkning
Gentest: PRA1: fri, PRA2: fri, PRcd: Fri , Ict: FRI
Meritter: Brugsprøve Best. Kvalifikationsprøve best. DRK debutant excelent, uWT: begynder best.

Hvalpenes stambog ( aner)

nedenfor ser du Danagolds Ollie som er fra Iduns sidste kuld. Han er 1,5 år gammel på billedet.

IDUNS HVALPE 2022

Så kom der hvalpe den 3.maj. der kom 4 tæver og 3 hanner. Idun er en dygtig mor og klarer det hele så fint og roligt.

Idun med sine 7 hvalpe 1 uge gamle

Idun er parret med Ace- Vi forventer hvalpe omkring 4 maj 22.

Nu har vi fundet en fin hanhund til Iduns hvalpe. Det bliver Kiebitz’s Prince-Pi-Errot DK03343/2012, også kaldet Ace.  Han er en skøn hanhund, der samtidig hviler i sig selv og er en dygtig jagthund. Han bor i Vamdrup hos Inger Berger.

Ace (Kiebitz Prince Pi-Errot )

Sundheden er i top og han er ligesom Idun genetisk fri på øjensygdommene Pra1, Pra2 og  Pra-cd.  samtidig er begge hunde også genetisk fri for skelsygdommen Icthyosis.    Hofter og albuer er A, O

Hvalpene bliver mørkgyldne, aktive apporterende hunde og sælges kun til familier der vil træne og aktivere hunden aktivt, dvs. lydighed, apportering, agility, Dch etc. med hunden. Vi forventer løbetid i marts og hvis alt går godt, hvalpe til aflevering i sommeren 2022.

Danagolds Be Good Idun. –DK 05439/2019

sundhedsresultater: HD A, Albuer 1, Gentest: Pra1 Fri, Pra 2 Fri, Prcd Fri, Ictyosis Fri, Øjenlyst Fri.

Idun bliver brugt på praktisk jagt og tager alt jagtbart vildt.

Se mere under Før du køber hvalp.

kontakt mig på danagold05@gmail.com eller 20353471.

Tidligere Kuld.

Kuld Frigg/ Banjo 2018

Hvalpene er afsat til dejlige hjem og vi træner stadigvæk sammen.  Der er ikke hvalpe før om 2år.

Her er “hvalpene” 6 mdr. 

13/3 Så er hvalpene kommet- det blev til 2 hanner og 7 tæver + 1 som ikke klarede det. vægten lå på 360-475g. Frigg er en superføder og klarede fødslen på 3 timer.
1 døgn gamle

Hvalpe 2019  mellem Frigg og Banjo.

Danagolds Fancy Frigg DK07937/2013     Cawood Chanti  ( Banjo) DK16740/2016

Jeg har fået lov at bruge Banjo til dette kuld hvalpe.  Frigg og Banjo er begge hunde med god apporteringslyst og samtidig har begge hunde en udpræget lyst til at please sin fører.
Banjo er lige blevet 2 år men har meget tidligt opnået meget fine resultater på markprøver og workingtest’s.
B prøve 2 X 1 præmie Beg. Kl.
B prøve Sverige 1 Pris beg kl.
WT: stillet 5 gange i beg. Kl. WT 1, 2 X WT 3, WT 4, WT 5
Finale UHM DK 1 præmie
Finale UHM Norge. 3 unghundemester
Mock trail åben kl. 3 vinder.

Frigg er 5½ år og har også meget tidligt præsteret fine resultater på markprøver.  Som 1 årig havde hun opnået. 1.præmie i begynder klasse C. Samt som 2 årig 1 præmie i åben klasse C. Desuden blev hun bedste hund under 24 mdr.  på golden retrivers markprøve B. I working test er hun som 14 mdr. wt2 i beg.kl.off.  Hun har desuden en 1.vinder i åben klasse C på mock trial. ( hendes første prøve i mocktrial).  Hun har 2x 1pr. åben kl.C og 2.pr. åben kl. B.Frigg har bestået kvalifikationsprøven som er en kombineret udstilling og markprøve test.

Avlslinierne bag Frigg og Banjo.
Friggs aner er svenske, danske og skotske linjer.  Banjo har aner i de engelske Holway og Standerwick linier som er kendte engelske markprøvelinjer.  Nedenfor kan du se stambogslinjerne for hvalpene.
Sundhed:
Begge hunde er fri for hofteledsdysplasi og albueledsdysplasi.  De er begge gentestede for PRA1 , PRA2 og prcd.gr. og ingen af hvalpene kan udvikle øjensygdommene Progresiv Retinal Atrofi.
Desuden er de gentestede for Icthyosis ( fiskeskel) og begge hunde er genetisk fri. Så ingen hvalpe kan udvikle Icthyosis

Frigg: HD A/ B /Ad 0 Pra1-carrier, Pra2-fri, Prcd.gr.-Fri, Ict, Fri. øjenlyst jan.2019 uden anmærkning.

Banjo. HD A, Ad.0, Pra1.-Fri, Pra2-Fri, Prcd gr-Fri, ict- Fri, Øjenlyst.  15/8.2018 uden anmærkning.

pdf_file  stamtavle for hvalpene.

Begge hunde elsker at arbejde, men er de største kælepotter hjemme i stuen hos familien.  De har begge to det elskelige goldensind og kommer med alt hvad der kan bæres, sko, hansker, bold, som de bærer lige så fint hen til deres ejer og præsentere uden at bide eller tygge i det.
På prøver er det et krav at hundene er stille når de ikke er i aktion, der er ikke piben eller uro ved prøvelinien.   De finder og bringer flot både vildtarter som dummyer.

Hvalpe 2017-

Danagolds Keep Working Lucky  er fra vores sidste hvalpekuld Frigg/ Keeper.

Lucky er blevet en rigtig dygtig hund og en flot fyr synes vi selv 🙂

10.7.2017 nu har vi fået kravlegård:

6.7.2017 Der hygges med mor.

4.7.2017 Så blev det tid til endnu en gang manicure. De sidder pænt når der klippes negle med en 3-i-1 negleklipper, som er det bedste for de små negle.

3.7.2017 Ih hvor der sker meget i denne uge. Øjnene er begyndt at åbne. Hvalpene kan endnu ikke se andet end lys og mørke og øjnene er i starten helt blå, men snart opdager de deres søskende og så bliver der skæg og ballade i hvalpekassen.

30.6.2017 Så er hvalpene blevet 7 dage gamle. De har fordoblet vægten og nogle har rundet det første kilo.

25.6.2017. hvalpene er på vægten dagligt og klarer det til UG. De har øget vægten med 25% af deres fødselsvægt.

Frigg har fået hvalpe den 23.juni.  Det er blevet til 6 super skønne hanner, mor og hvalpene trives. Frigg klarede fødslen så flot og fødte mellem kl. 04.05 og 06.18 alle 6 hvalpe.


Forældrene er Danagolds Fancy Frigg og  Sungold Cool Keeper  Hvalpene er klar til deres nye hjem medio august. Jeg forventer nogle aktive hund med stor lyst til at arbejde, lærenemme og willing to please. Begge forældre har DKK stambog og bestået brugsprøve, og præmiering på markprøver heraf har Frigg opnået at blive bedste begynderhund under 24mdr. Frigg har desuden bestået kvalifikationsprøven som er en kombineret udstilling og jagtprøve,  og er 1.vinder på reg. Nordsjællands  c pr. mocktrail i åben klasse, ( det er en jagtform hvor hundene går ved siden af hinanden i en lang række igennem terrænet, mens der skydes og kastes med dummier som hundene henter i flere timer.)
De er HD og albue fotograferede og fri for hofteledsdysplasi og albueledsartrose. De er øjenlyste, DNA testede for PRA1 og PRA2 samt GR-PRA.
Hvalpene bor inde i huset hos os og stimuleres på alle hverdagslyde, får masser af kærlighed og opmærksomhed.  Jeg sætter en ære i at præge hvalpene til deres nye hverdag og med i købet af en hvalp er der 6x gratis hvalpetræning.  Desuden følger der gratis sygeforsikring med til de er 12 uger.

Se mere under Før du køber hvalp.

kontakt mig på danagold@mail.dk eller 20353471.

 Danagolds Fancy Frigg  DK07937/2013     Sungold Cool Keeper  DK17056/2014

Frigg

Keeper